Sprehod med okusi

Kot večina večjih mest je tudi Velenje uvedlo kulinarično tržnico posebnih jedi lokalnih gostincev in drugih ponudnikov hrane in pijače. Kaže, da bo Promenada okusov postala stalnica, saj so jo letos priredili že drugič. Tako se je danes ob 10. uri na mestni promenadi odprla tretja Promenada okusov. Na več kot dvajsetih stojnicah se predstavlja 12 gostincev iz Šaleške doline in bližnje okolice, ki v svojih priložnostnih kuhinjah na prostem pripravljajo za to priložnost izbrane glavne jedi, sladice in pijače.

Tokrat se mediteranski okusi mešajo z jesenskimi – Pleskavice na ploščah, klobase nad žerjavico, v loncih pa rezanci – Tečejo piva, vina in koktejli

Promenada okusov je tudi tokrat priložnost za okušanje edinstvenih jedi, ki jih restavracije nimajo na svojih dnevnih jedilnih listih. Spodbuja namreč k ustvarjalnosti kuharjev, ki lahko stopijo iz običajnih smernic. Obiskovalci bodo vse do 19. ure lahko izbirali tudi med vini, različnimi vrstami piva, koktejli in ostalimi kreativnimi napitki.