Športnik leta Zgornje Savinjske doline 2022

Franci G. Tiršek in Monika Hrastnik športnik in športnica leta 2021 ter prireditelj Ivo Milovanovič

V okviru licenčnega projekta Športnik leta Zgornje Savinjske doline (ŠLZGS), ki ga izvaja nekdanji športni reporter RTV Slovenije Ivo Milovanovič iz Mozirja že šesto leto, gre h koncu tudi letošnji celoletni splet spremljanja in zaključne prireditve z razglasitvijo športnikov leta. Dogodek bo po petih letih spet v Mozirju, kjer je potekala tudi prva prireditev leta 2016, izvedena pa bo 10. januarja 2023 v športni dvorani.

Letošnja športna sezona se je pričela v dokaj pozitivnem vzdušju, saj se je epidemija koronavirusa izkazala v spomladanskem delu le v blažji obliki, tako pa so športni boji spet potekali v dokaj normalnih razmerah. Slovenski športniki in športi so spet doživeli izjemne, odlične uspehe, tako tudi nekaj tistih s področja sedmih občin ZGSD.

Ob vzpostavljenem sistemu glasovanja v lokalnem časopisu Savinjske novice ter na spletni strani www.spornik-zgs.si, kjer lahko vsakdo glasuje za nominirane kandidate za športnike leta, bo športna komisija s predstavniki vseh občin in organizatorja dogodka že v teh dneh izbrala športnike v članski in mladinski kategoriji ter za izjemne dosežke. Za športno osebnost za življenjske zasluge, poimenovano kot priznanje po športni pedagoginji in aktivistki Mozirjanki Pavli Trogar, bodo razglasili že šestega nominiranca, ki ga izbere na osnovi predlogov le komisija. Priznanja pa podelijo tudi najuspešnejšim organizatorjem-prirediteljem športnih dogodkov ter najboljšim športnim ekipam.

Za športnico oz. športnika leta so za letošnje leto nominirani; Monika Hrastnik in Tina Robnik med članicami ter Jaka Bizjak, Urh Černivšek, Aljaž Krefl, Žak Mogel, Nejc Naraločnik, Vid Vrhovnik in Timi Zajc v članski konkurenci.

Glasovanje še poteka. Prireditelj sporoča, da je možen nakup vstopnic v TIC Mozirje ter na dan prireditve uro pred dogodkom v športni dvorani v Mozirju.