(Spet) potopljena Vista

Velenje, 27. maja – Prireditveni prostor Vista gotovo daje dogodkom novo dimenzijo, saj je objekt odprt in ponuja raznoliko dogajanje v obe smeri. Znova pa ga je zaznamovalo slabo vreme. Potopilo je Visto in zalilo oder, zaradi česar je odpovedal dobršen del odrske tehnike in tako odnesel koncert skupine Siddharta. Čeprav so prišli obiskovalci dobro opremljeni in pripravljeni na dež, ki jih ni odgnal izpred odra, to ni bilo dovolj. Varnost vseh je namreč na prvem mestu, pravijo organizatorji koncerta. Člani Siddharte pa so obljubili, da se ob prvi najboljši priložnosti vrnejo in odigrajo nepozaben koncert.
Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je poudaril, da gre za odprto prizorišče in večnamenski objekt, ter da so bile tudi drugod po Sloveniji minuli vikend mnoge prireditve odpovedane, pa nikjer drugje ni bilo toliko strokovnjakov, ki so širili svojo nestrpnost po socialnih omrežjih.
»Imamo to nesrečo, da je z obeh strani oder odprt, iskali bomo tehnične rešitve, ki bi omogočale izvedbo prireditve v vsakem vremenu, preverili bomo ali lahko delno zapremo oder, v nasprotnem primeru pa se bo treba prilagajati naravi. Organizator bo moral imeti tudi nadomestne termine za svoje prireditve.«
V Šaleškem študentskem klubu močno obžalujejo, da so s svojimi odločitvami mnoge obiskovalce razočarali, vendar so ravnali odgovorno in v prvi vrsti poskrbeli za varnost.
Martin Golob je razočaranim obiskovalcem in drugim sporoča: “Petkov koncert je obiskalo dobrih 4000 ljudi. Skupini Babooni in Joker out sta se izvrstno odrezali. Žal so nas močan dež in sunki vetra premagali in nas prisilili, da smo koncert zaradi nevarnosti okvare odrske opreme, varnosti nastopajočih in obiskovalcev, prekinili. Vse sile usmerjamo v iskanje najboljše rešitve, da se kmalu ponovno srečamo. Dogovori že potekajo in takoj, ko dorečemo vse podrobnosti, obvestimo javnost.”