Šoštanjska občina ukinja nekatere brezplačne avtobusne linije

Šoštanj – Občina Šoštanj od danes ukinja brezplačne avtobusne linije po krajevnih skupnostih, ki so se izvajali dvakrat dnevno. Občina je namreč vsakodnevno spremljala število potnikov, ki so uporabljali brezplačen prevoz, in ugotovila, da je interes zelo majhen. Prevoz so uporabljali v povprečju manj kot štirje potniki dnevno.

Ostaja pa brezplačni prevoz za uporabnike redne avtobusne linije na relaciji Topolšica-avtobusna postaja Šoštanj-Podkraj pri Velenju, in sicer vsak delovni dan. V praksi to pomeni, da so prevozi brezplačni od Topolšice do Gorice v Velenju, saj gre za isto avtobusno linijo in se navezuje na brezplačni velenjski lokalc, je zapisano na spletnih straneh šoštanjske občine.

Občina je 1. julija lani uvedla poskusne linije brezplačnih prevozov po krajevnih skupnostih za občane, tako da je bila večina občine pokrita z avtobusnimi prevozi. Upoštevali so tudi dejstvo, da traja nekaj časa, da se ljudje navadijo novosti, zato so s poskusnimi vožnjami vztrajali pol leta. Zdaj pa ugotavljajo, da bi bilo nadaljnje vztrajanje pri brezplačnih prevozih povsem neracionalno.