Šolski center Celje praznoval v družbi številnih znanih in uspešnih nekdanjih dijakov 

Nastop pevca skupine Šank Rock Matjaža Jelena, nekdanjega dijaka ŠC Celje (Foto: Luka Rojnik)

Drugi največji šolski center v Sloveniji, Šolski center Celje, je sinoči slovesno obeležil 60 let delovanja. Pred nabito polno dvorano Slovenskega ljudskega gledališča Celje so svoje spomine na guljenje šolskih klopi obujali številni znani in uspešni nekdanji dijaki centra.

Šolski center Celje sestavljajo Gimnazija Lava, Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja, Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije, Višja strokovna šola in Medpodjetniški izobraževalni center. Šolski prag centra dnevno prestopi več kot 4.000 dijakov, študentov, odraslih in zaposlenih.

Od leta 1959 se je po njegovih hodnikih zvrstilo na tisoče mladih, danes prepoznavnih in uspešnih na različnih področjih, zato so prireditev poimenovali Bili so nekoč … na naši šoli.

Goste je najprej pozdravil direktor Šolskega centra Celje Igor Dosedla in se zahvalil za uspešno delovanje zavoda na tako visokem nivoju vsem nekdanjim in sedanjim zaposlenim in vodstvom šol.  »Rad bi se zahvalil profesorjem, ki strokovno, odgovorno in kakovostno predajajo znanje mladim. Seveda smo morali za to vzpostaviti infrastrukturo in ustrezno učno tehnologijo, za kar smo v zadnjih letih namenili med 5 in 6 milijonov evrov. Verjamem, da je to dobra popotnica za prihodnost,« je povedal Dosedla.

Za njim so zbrane nagovorili še generalna direktorica Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih Elvira Šušmelj z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek in ravnatelj partnerske šole iz Singna Stefan Fehrenbach. Program so popestrili nekdanji dijaki, danes znani in uspešni na svojih področjih, ki so zbrane nagovorili s filmskega platna.

Nekdanji dijaki so se na prireditvi spomnili številnih vragolij, profesorjev, prvih ljubezni in prijateljstev, ki so jih stkali v času šolanja, nekateri pa so sodelovali tudi v kulturnem programu.