Šole pripravljene pričakale 1. september

Velenje –  Jutri bo v šolske klopi prvič sedlo 375 učencev osnovnih šol in 495 dijakov prvih letnikov. Skupno bo v občini 3315 osnovnošolcev, v štirih srednjih šolah in Višji strokovni šoli pa 1635 dijakov. Šole jih čakajo posodobljene in z novimi projekti. Občina za vzgojo in izobraževanje namenja okoli 10 milijonov evrov ali 16 odstotkov proračuna, od tega 6,8 milijona evrov za predšolsko vzgojo. Za investicije v šolah je bilo iz proračuna namenjenih 180 tisoč evrov, 730 tisoč evrov pa v vrtcih, kjer je največja investicija povezana s prenovo kuhinje v enoti Lučka.

V 83 oddelkih na 17 lokacijah Vrtca Velenje je vpisanih 1394 otrok in ravnateljica Nataša Doler je zagotovila, da je prostora dovolj za vse otroke, katerih starši so izrazili interes, da bi njihov otrok obiskoval vrtec. Število oddelkov je manjše za 2 v primerjavi z lani, v enotah pa je tudi 40 otrok manj. Ravnateljica Nataša Doler je povedala: »Nekaj prostora še imamo, otroci se vpisujejo še vsak dan, ni pa vedno mogoče dobiti prostora v enoti vrtca, kjer bi želeli starši.«

Na novinarski konferenci pred začetkom šolskega leta so predstavili informacije o vpisih, izvedene večje investicije na področju vzgoje in izobraževanja ter načrtovane projekte. Ob tem so župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, direktor prodaje podjetja Nomago Darko Šafarič in direktor podjetja APS Zoran Zager podpisali novo desetletno koncesijsko pogodbo za izvajanje izbirne gospodarske javne službe javnega potniškega prometa in posebnih linijskih prevozov v Mestni občini Velenje.