Šolarji spet v šole

Foto: Pixabay

Velenje – Po več kot štirih mesecih in po zimskih počitnicah se v ponedeljek v šole vračajo vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov z vzhoda države. Medtem se za šolarje na  zahodu države enotedenske zimske počitnice šele začenjajo. V osnovne šole se vračajo vsi učenci, v srednje šole pa se vračajo dijaki zaključnih letnikov srednješolskega izobraževanja ter tisti, ki so vključeni v programe nižjega poklicnega izobraževanja. Šolske prostore in delavnice odpirajo tudi za izvedbo praktičnega pouka srednješolcev.

Pouk v osnovnih šolah bo potekal v matičnih učilnicah, v katerih bodo tudi malicali. Kosila morajo šole organizirati tako, da bo med učenci čim manj mešanja. V matičnem razredu bo še naprej potekalo podaljšano bivanje v osnovnih šolah, ki bo organizirano za otroke prvih treh razredov osnovnih šol, med tem ko naj bi se otroci višjih razredov, če se le da, po pouku vrnili domov. V razredih učencem ne bo treba uporabljati zaščitnih mask, zunaj razreda pa ves čas.

Zaposleni v vzgoji in izobraževanju morajo pred vrnitvijo na delovno mesto opraviti testiranje na okužbo s koronavirusom in ga ponavljati vsakih sedem dni.  V Velenju bo za vse, ki delajo v jutranjem varstvu testiranje organizirano med 5.30 in 6.30 uro, ostale pa bodo testirali po šolah. Dobili so razporede. To velja tako za vse osnovne šole v Velenju, Glasbeno šolo in Ljudsko univerzo.