Sobota bo v znamenju medgeneracijskega festivala

Velenje – Jutrišnji dan bo na Titovem trgu spet razgiban, saj se obetajo številni zanimivi dogodki. Že od včeraj je namreč dogajanje v Velenju v znamenju 9. medgeneracijskega festivala. V soboto pa bo festival dosegel vrhunec, kose bosta na Titovem trgu sklenila in začela kar dva dogodka. Tako bo tu zaključek medgeneracijskega festivala »Pozdravljen, bonton!« hkrati pa se bo začel Teden ljubiteljske kulture.

Prostovoljci skupine Udarnik Mladinski center Velenje bodo starejšim na Mestni tržnici Velenje, med 8. in 11. uro, pomagali pri dostavi kupljenega blaga do avta oz. doma.

Obiskovalci festivala se bodo lahko na Titovem trgu pomerili v družabnih igrah, na ogled bo tudi vozilo Kamerat. V programu se bo uvodoma predstavila Godba veteranov Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje, Plesni studio N bo pripravil plesno presenečenje (oz. flash mob), v okviru plesnega dogodka »Ulica pleše«, ki ga koordinira Maša Kolšek, pa se bo predstavilo več kot 200 plesalcev z različnimi plesnimi žanri. Ob 11. uri se lahko udeležite teka starejših. Sodelujoče bodo pred tekom ogreli člani Društva Šole zdravja Velenje. Tek je simbolične narave, trasa je kratka ter preprosta, primerna za starejše in tudi za gibalno ovirane osebe.

Obiskovalce na Titovem trgu bosta nagovorila podžupanja Mestne občine Velenje Darinka Mravljak in direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti mag. Marko Repnik.