Smučarski center Golte načrtuje nove naložbe

Golte – Smučarski center Golte, ki letos praznuje 50 let delovanja, je jubilej obeležil s štiri milijone evrov vredno naložbo v 32 novih apartmajev. Ob tem že načrtujejo nove naložbe, med njimi v sedežnici in sistem zasneževanja, ki bi stale med štiri in pet milijonov evrov, je na današnji novinarski konferenci povedal direktor centra Mitja Terče.

Smučarski center Golte bo letošnje poslovno leto sklenil z 2,5 milijona evrov prihodkov, kar je 500.000 evrov več kot lani. Tudi letos posluje z izgubo, koliko bo znašala, bo odvisno od decembrskih rezultatov, je povedal Terče.

Po njegovih ocenah bi za poslovanje s pozitivno ničlo potrebovali vsaj tri milijone evrov prihodkov, ki jih načrtujejo prihodnje leto.

Ob novih apartmajih, ki lahko sprejmejo 208 ljudi, je na Golteh še osem let star štirizvezdični hotel, ki ima 56 sob s 116 posteljami. Smučišče ima 12 kilometrov prog, nihalko, tri sedežnice, dve vlečnici in otroški trak. Opremljeno je s sistemom tehničnega zasneževanja in v povprečju obratuje 120 dni.

V lanski zimski sezoni je na Golteh po Terčetovih besedah smučalo 55.000 smučarjev, letos jih pričakujejo 70.000.

Letos je s smučarsko karto Golte možno smučati na Celjski koči, povezali so se tudi s smučišči Cerkno in Kope. (STA)