Smučanje na Golteh napovedano 23. decembra

Foto: Jože Miklavc

Golte – Iz Zimsko-letnega turističnega centra (ZLTC) Golte so že pred časom sporočili, da se bo zimska sezona z obratovanjem nihalke pričela 4. decembra, a se je tik pred tem rokom pojavil nov datum, in sicer, petek, 23. decembra. Ker kaže, da bodo nizke nočne temperature omogočile izdelavo umetnega snega, smučišča pa je tudi že pobelil sneg, je obet o letošnjem pričetku smučarske sezone za zdaj realen.

Medtem pa na cesti oz. večinoma ob trasi ceste med Planinsko Ravno in Moravo ter hotelskim kompleksom Golte, ki je po navedbah Hotela Golte večinoma prevozna, z delnimi ali občasno popolnimi zaporami še izvajajo zadnja gradbena dela s sanacijo vodovoda. Gre za temeljito obnovo vodovodnega sistema, ki bo omogočal nemoteno obratovanje celotnega centra in hotela na Golteh ter zadostne količine vode za umetno zasneževanje. Gradbinci ves čas omogočajo dostop do gradbišča nove Mozirske koče in ostalih objektov na Mozirski planini, občasne zapore zaradi prekopavanja, polaganja vodov in zasipanja, pa so razumljive in trajajo le krajši čas.

Nova, višja cena smučarskih kart in prevoza z gondolo bi naj bila višja le za »realno povišanje življenjskih stroškov v tem letu«.