Slovesnosti v počastitev Dneva državnosti

Z lanske proslave.

V počastitev dneva Državnosti bodo pripravili v tem okolju številne slovesnosti. V Mestni občini Velenje bo osrednja proslava v torek, 23. junija, ob 19.30. Zaradi slabe vremenske napovedi bo slovesnost v Domu kulture Velenje. Slavnostna govornica na prireditvi bo ministrica za obrambo Andreja Katič. Program bodo pripravili učenci in učitelji Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda..
V Šoštanju bo osrednja slovesnost na predvečer praznika, 24. junija ob 18. uri na športnem igrišču v Skornem. Slavnostni govornik bo župan Šoštanja Darko Menih. Proslavo pa pripravljajo tudi v Ravnah, 24. junija ob 19.30, na praznični dan pa bo tam pohod po Ravenski poti.
V občini Šmartno ob Paki bo letošnji dan dneva državnosti še posebej slovesen. Na predvečer praznika, v sredo, 24. junija, bodo namreč občinska uprava in člani Kulturnega društva Gorenje pripravili svečanost, na kateri bodo predali namenu vodovodno ter kanalizacijsko omrežje Paška vas. Slavnostni govornik bo župan Janko Kopušar. Proslava bo na prostoru pred gasilskim domom v Paški vasi, začeli pa jo bodo ob 18. uri.