Slovenski rokometaši pred EP tudi v Velenju

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v četrtem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu včeraj, 12. marca, v Kopru premagala Črno goro s 37:30 (18:16). Po četrti zmagi v skupini si je tako že zagotovila nastop na zaključnem turnirju stare celine, ki bo med 10. in 24. januarjem prihodnje leto v Nemčiji.  Izbranci Uroša Zormana so v tem tednu že dvakrat premagali tekmece iz Črne gore. Pred včerajšnjo zmago v Kopru so jih pred nekaj dnevi premagali tudi v Podgorici (32:29).

Priložnost Drobežu
Zorman je v primerjavi s prvim medsebojnim dvobojem na tribuni tokrat pustil Jureta Dolenca, Stefana Žabića in Tadeja Mazeja, priložnost za dokazovanje v dvorani Bonifika pa so dobili Staš Slatinek Jovičič, Grega Krečič in velenjski rokometaš Jernej Drobež.

Reprezentančna tekma tudi v Velenju
Slovenija je sicer v jesenskih kvalifikacijah najprej v Mariboru premagala BiH z 28:20, nato pa v Prištini še Kosovo z 29:24. Spomladi jo čakata še dve tekmi, najprej se bo 27. aprila v Cazinu pomerila z BiH, tri dni kasneje pa bo v velenjski Rdeči dvorani gostila Kosovo. (STA)