Slovenski plezalci odlični

Foto: Luka Fonda

Imst, 20. avgusta – Na četrti tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju so se slovenski plezalci spet izkazali. Domen Škofic je priplezal novo zmago, srebrna Mina Markovič pa je letos prvič stopila na zmagovalne stopničke. Po uvodnih treh zaporednih zmagah se je mlada Janja Garnbret tokrat po napaki v finalu uvrstila na peto mesto, Tjaša Kalan pa je bila v svojem prvem letošnjem finalu sedma.
“Že v kvalifikacijah in polfinalu mi je zmanjkalo časa, zato res nisem hotela, da mi ga še v finalu. Plezala sem hitro in zelo nesproščeno. Prav zaradi tega sem naredila napako. Ne morem reči, da nisem razočarana, a tekmo bom poskusila pozabiti in z dvignjeno glavo in še več motivacije nadaljevati naslednje tekme, že naslednji teden v Arcu,” je misli strnila 17-letna Janja Garnbret (Šaleški AO), ki ohranja trdno skupno vodstvo v težavnosti.
Trener slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren “Seveda sem ponovno navdušen nad predstavo naših tekmovalcev, pohvalil bi vse, posebej pa so nas razveselili kar štirje finalisti. Janji se sicer tekma ni izšla povsem po načrtih. Malo preveč je bila obremenjena s časom, saj ji je v kvalifikacijah in polfinalu zmanjkalo časa, naredila je napako ter žal tako mnogo prehitro zaključila plezanje.«