Slovenska nogometašica leta Lara Prašnikar

Športni dnevnik Ekipa SN je v sodelovanju z novinarji ostalih slovenskih medijev petnajstič izbral slovenskega nogometaša leta. Zadnjega zmagovalca Jana Oblaka je za leto 2022 nasledil napadalec Salzburga Benjamin Šeško. Prvič so izbrali tudi najboljšo nogometašico. To je postala Lara Prašnikar.

Za prvi naziv najboljšega nogometaša v državi je 19-letni Šeško ugnal šestkratnega zmagovalca Jana Oblaka, sicer vratarja španskega Atletica Madrida. Tretje mesto je zasedel član italijanskega Udineseja Jaka Bijol, četrto Andraž Šporar, peto pa Adam Gnezda Čerin. Oba igrata za Panathinaikos. Naziv najboljšega mladega nogometaša minulega leta je prav tako pripadel Šešku. Ta je slavil že v lanskem glasovanju.

Najboljši trener je še drugič zapovrstjo postal Ante Šimundža (Ludogorec), ki je v glasovanju ugnal selektorja slovenske izbrane vrste Matjaža Keka in trenerja francoskega Le Havra Luko Elsnerja.

Naj nogometaš v Prvi ligi Telemach je postal Timi Max Elšnik (Olimpija). Za njim so se zvrstili Mirlind Daku (Mura), Andrej Kotnik (Koper), Rok Kronaveter (Maribor) in Gregor Sikošek (Maribor).

Prvič pa so v glasovanju Ekipe SN izbrali tudi najboljšo nogometašico. To je postala Šmarčanka Lara Prašnikar, dolgoletna članica Eintrachta iz Frankfurta in slovenske izbrane vrste.