Slovenjgradčani so bili trd oreh

Foto: Jurij Vodušek

Velenje – Rokometaši velenjskega Gorenja so v 3. krogu lige NLB premagali Slovenj Gradec 2011 s 30:27 (16:13). Šaleško-koroški derbi so dobili favorizirani igralci Gorenja, ki tako s tretjo zmago v treh krogih še vedno zasedajo vrh lestvice. Na drugi strani so Slovenjgradčani, ki so sicer skoraj do konca dihali za ovratnik domačim, doživeli drugi poraz v sezoni.

Ekipi sta bili večji del prvega polčasa povsem izenačeni, v zadnjih dveh minutah pa so si domači po golih Domna Tajnika, Jerneja Drobeža in Kenana Pajta priigrali prednost treh golov pred drugim delom.

David Miklavčič je nalet domačih prenesel v drugi polčas in z zaporednima zadetkoma prednost povišal na 18:13. Toda sredi polčasa so se gosti spet povsem približali, Velenjčani pa so vztrajali pri vodstvu z golom ali dvema prednosti.

Ko pa je Tajnik v 57. minuti obnovil velenjsko prednost treh golov, se je zdelo, da je dvoboj odločen. Toda Slovenj Gradec je z golom Uroša Štumpfla v 58. minuti spet prišel na gol zaostanka, njegove upe pa je zatem dokončal Tajnik z novim golom, Tilen Sokolič pa je le še dokončal delo z zadetkoma za 30:27.

Pri domačih je bil s sedmimi goli najboljši Tajnik, pri gostih pa s po šestimi Štumpfl in Nemanja Živković.

Velenjčani bodo v 4. krogu prihodnjo soboto gostovali pri Urbanscapu Loki, Slovenjgradčani pa bodo gostili Izolo. (STA)