Sklenjena akcija zbiranja starih aparatov

Šaleška dolina – Ozaveščevalno-zbiralna nagradna akcija »Napolnimo ulične zbiralnike za stare aparate v Šaleški dolini!«, ki je potekala med 25. aprilom in 25. majem 2019, je zaključena. Organizirala sta jo družba ZEOS, d.o.o. v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki in Rokometni klub Gorenje Velenje z namenom, da vse občanke in občane pozovejo k ločevanju starih aparatov in odpadnih baterij. V sklopu akcije so želeli vse seznaniti z infrastrukturo za oddajo teh odpadkov in hkrati čim bolj napolniti vseh 33 uličnih zbiralnikov, ki stojijo v Mestni občini Velenje in Občini Šoštanj in so namenjeni oddaji le-teh. V nagradni igri, ki je bila del akcije, pa je 10 srečnežev prejelo tudi Gorenjev namizni žar. Projekt Life je sofinanciran s strani Evropske komisije in Ministrstva za okolje in prostor RS in v sklopu le-tega organizira družba v mesecu juniju skupaj s PUP – Saubermacher d.o.o. tudi mobilno zbiranje predvsem večjih starih aparatov na različnih lokacijah v Velenju z okolico.

Z akcijo v maju so želeli organizatorji vse Šalečanke in Šalečane spodbuditi k pravilnemu ravnanju z malimi starimi aparati in odpadnimi baterijami in jim predstaviti eno izmed možnosti za oddajo le-teh – ulične zbiralnike. Po končani akciji so vse zbiralnike izpraznili in ugotovili, da sicer polni niso bili, se je pa količina oddanih odpadkov v ulične zbiralnike v času akcije povečala za dobrih 38%.

Rokometni klub Gorenje Velenje je s sodelovanjem v akciji postal lokalni prijatelj projekta Life, rokometaši pa so kot prijatelji akcije pripomogli k boljši komunikaciji akcije.

Še ena akcija

V mesecu juniju organizira v Šaleški in Zg. Savinjski dolini posebno mobilno zbiranje le-teh odpadkov skupaj z lokalnim partnerjem PUP – Saubermacher, d.o.o. V spodaj navedenih terminih in lokacijah boste našli poseben zelen mobilni zbiralnik, ki bo sprejemal vse vrste in velikosti starih aparatov, odpadnih baterij in odpadnih sijalk:

BREZPLAČNO LAHKO ODDATE: štedilnike, pralne stroje, zamrzovalne skrinje, hladilnike, računalnike, pomivalne stroje, pečice, mikrovalovne pečice, klimatske naprave, televizorje, radie, monitorje, male aparate (npr. likalnike, električne stroje, prenosne telefone, električne igrače itd.), sijalke in baterije.