Skaza izbrana za sodelovanje z Univerzo v Koloradu

Velenje – Naše priznano  podjetje Skaza, ki doma in po svetu navdihuje s svojimi trajnostnimi rešitvami za izzive sodobnega časa, je nedavno naredilo velik vtis tudi na Univerzo v Koloradu v mestu Boulder. Skaza je namreč zmagala na dveh projektnih razpisih, v sklopu katerih bodo ameriški študenti MBA programa Leeds School of Business na študiji primera velenjskega podjetja aktivno proučevali in vzpostavljali trajnostni model poslovanja.

V okviru sodelovanja, ki bo potekalo od februarja do konca aprila, bodo imeli študenti MBA programa Leeds School of Business priložnost, da na podlagi resničnih situacij, tekočih izzivov ter priložnosti podrobno spoznajo slovensko podjetje in njegovo delovanje. Pri prvem projektu, ki se osredotoča na poslovanje, bodo pripravljali strategijo za vstop podjetja na ameriški trg, kjer bodo morebitne ideje in spremembe takoj tudi implementirali. Tako podjetju kot študentom bo to omogočalo enostavno opazovanje rezultatov in sprememb v dejanskem času.

Z drugim projektom s področja okoljevarstva in trajnostnega razvoja pa se bo skupina študentov v sodelovanju z dr. Branko Viltužnik, vodjo oddelka raziskav in inovacij v Skazi, poglobila v recikliranje plastike. Skupaj bodo namreč pregledali vso zakonodajo na področju plastike v Združenih državah Amerike ter analizirali deleže in vrsto reciklirane plastike v posameznih državah.

V Skazi se zavedajo, da je tovrstno sodelovanje z eno najpomembnejših raziskovalnih univerz odlična popotnica za preboj na ameriški trg.