Sistem Bicy bo zaživel v ponedeljek

Velenje – Po Lokalcu bo sedaj zaživel tudi sistem brezplačne izposoje mestnih koles Bicy. Registracija uporabnikov je že možna, sistem pa bo v uporabi od ponedeljka dalje.

Sistem BICY vključuje šestinosemdeset (86) koles na devetnajstih (19) izposojevalnih postajah, od tega štirinajst (14) v Velenju in pet (5) v Šoštanju. Vzpostavljen je tudi nov e-BICY sistem, ki omogoča uporabo devetih (9) novih električnih koles.

Za uporabo sistema Bicy je potrebna osebna registracija uporabnika, ki je trenutno možna na dveh lokacijah, in sicer v TIC Velenje v Vili Bianci med 9. in 18. uro ter v prostorih Občine Šoštanj med 14. in 18. uro, zaenkrat to velja do 22. maja.

Za dostop do storitve sistema BICY uporabnik potrebuje veljavno pogodbo in uporabniško kartico, ki jo prejme ob uspešni registraciji s predložitvijo veljavnega osebnega dokumenta in davčne številke. Registracija velja za tekoče koledarsko leto, zanjo pa je treba odšteti 10 evrov. Uporabnik lahko uporablja kolo 14 ur v posameznem koledarskem tednu.