Septembra Velenje praznuje

September je za občino Velenje praznični mesec. 20. septembra letos mineva namreč že 61 let od slavnostnega odprtja novega mestnega središča.

Že v petek, 11. septembra, bo na velenjski promenadi k okušanju bogate kulinarične ponudbe med 10. in 19. uro vabila Promenada okusov. V soboto, 12. septembra, vas od 15. ure naprej bosta  Klub vodnih športov Velenje in Plaža Žlajfer na Velenjski plaži pripravila prireditev ob zaključku kopalne sezone Adijo poletje. Nastopili bodo Jelen band in ansambel Stil.

V torek, 15. septembra, bo ob 17. uri na Mestnem otroškem igrišču Velenje sprejem za novorojence, dan kasneje pa bo ob 17. uri na isti lokaciji sprejem za letošnje velenjske prvošolce.

V času med 16. in 18. septembrom bo Velenje vključeno tudi v projekt Evropski teden mobilnosti, zato bo v sredo, 16. septembra, za ves dan zaprta Rudarska cesto, na kateri bodo učenci in dijaki ustvarjali mozaik s kredami. Mozaik bo prikazoval, kaj si otroci želijo namesto ceste.

V sredo, 16. septembra, med 10. in 18. uro in v soboto, 19. septembra, med 8. in 13. uro bomo postali Velenje na koleščkih. Na petih lokacijah po Velenju (pod hribom pod Vilo Herberstein, ob Paki v bližini Vrtca Lučka, v Sončnem parku pri sončni uri, na Vodnikovi cesti med OŠ Gustava Šiliha in OŠ Antona Aškerca, na Velenjski plaži ob avtokampu) bodo posebne točke, na katerih bodo lahko občani zbirali žige. Vsakega občana, ki bo zbral tri žige, bo Mestna občina Velenje  v nedeljo, 20. septembra, med 9.30 in 11. uro na Titovem trgu nagradila s promocijsko majico. Seveda bo potrebno za pridobitev žiga kontrolne točke obiskati na koleščkih: s kolesom, rolko, skirojem, na kotalkah, rolerjih …

V četrtek, 17. septembra, bo v Domu kulture Velenje ob 17. uri dogodek za povabljene goste, na katerem bodo razglasili letošnje občinske nagrajence. Ob 18. uri bo na Titovem trgu osrednja slovesnost ob prazniku občine. Slavnostni govornik bo Peter Dermol, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje. Kulturni program bo pripravila glasbena skupina Katrinas.

V petek, 18. septembra, bo ob 19. uri na Titovem trgu koncert Nine Pušlar. Število sedišč bo omejeno. V primeru dežja bo koncert v nedeljo, 20. septembra.

V soboto bo med 9. in 12. uro na Titovem trgu že tradicionalna prireditev Velenje se predstavi, v sklopu katere bomo izvedli tudi Tek očkov.

V nedeljo, 20. septembra, bo ob 10. uri na Titovem trgu krajši koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje in zaključek akcije Velenje na koleščkih. Orkester bo nato koncert ponovil še na Kardeljevem trgu, Gorici, v Šaleku in nasproti Mercator Tržnice Velenje ob Kidričevi cesti.

V ponedeljek, 28. septembra, bo MO Velenje na sprejem povabila vse prostovoljce, ki delujejo na področju turizma, v torek, 29. septembra, ob 17. uri pa bodo v Vili Bianci gostili zlate maturante. Oba sprejema bosta imela omejeno število obiskovalcev.

V sredo, 30. septembra, bodo ob 18. uri na Titovem trgu pripravili praznični koncert za srčne Velenjčane – prostovoljce in vse, ki so pomagali v času prvega vala epidemije koronavirusne bolezni, ter vse tiste, ki pomagajo ljudem v stiskah tudi sedaj. Na koncertu bodo nastopili ansambel Spev in skupina Varni Paljak. Število sedišč bo omejeno.

V soboto, 3. oktobra, bo na Titovem trgu ponovno živahno, saj bodo med 9. in 12. uro pripravili dogodek Podjetno Velenje.