Sejem za ljubitelje znamk, razglednic …

Velenje – V dvorani Centra Nova je minulo soboto dopoldne potekal že šesti sejem zbirateljev znamk, starega denarja in razglednic, ki ga pripravlja Festival Velenje. Numizmatiki iz vse Slovenije so velenjski Numifil dobro sprejeli, kar je pričal tudi letošnji obisk. Med razstavljavci, ki so govorili vsa slovenska narečja, so bili tudi obiskovalci iz bližnje in daljne okolice. »čeprav je letos prišlo nekaj manj razstavljavcev kot prejšnja leta, smo z obiskom zelo zadovoljni,« nam je zatrdil predstavnik organizatorjev tokrat že šestega srečanja Matjaž Šalej iz Festivala Velenje. »Če bi imeli v Velenju numizmatično društvo, bi bilo to zagotovo dobro tudi za naše srečanje, a ga žal nimamo. Zato pa nanj prihajajo predstavniki društev od drugod,« je še dodal.

Drži pa, da se je Numifil dobro prijel, saj ljudje radi hodijo na filatelistične in numizmatične sejme in srečanja. »Zato lahko rečem, da z našim srečanjem vsako leto nekaj damo tudi mestu Velenje. Zaradi našega srečanja in Pikinega festivala vsako leto dobimo priložnostni poštni žig in priložnostno osebno znamko festivala, to pa so stvari, ki delajo mesto prepoznavno v vsej Sloveniji. Naši obiskovalci si jih želijo v svoji zbirki, zato redno prihajajo na Numifil,« je še dodal Matjaž Šalej.

Tako so v festivali Velenje leta 2010 ob njegovi 50 letnici na osebno znamko natisnili Dom kulture Velenje, sledil je Šaleški grad, potem Vila Bianca in Vila Herberstein. Letos so ob 40 letnici in prenovi stavbe na znamko umestili Galerijo Velenje in tako poskrbeli, da urbana arhitektura postane tudi filatelistično zanimiva.«Zbiratelji si pogosto, ko pridejo na Numifil, zaželijo prav vse osebne znamke, ki smo jih izdali,« še izvemo.