Sedem jih ostaja v Hotelu Paka

Velenje – V zvezi z nastanitvijo “karantencev” v velenjskem hotelu Paka se spremembe vrstijo druga za drugo. Na Mestni občini Velenje so bili tako včeraj zjutraj, ko so spet iz medijev (ne pa uradno) izvedeli, da naj bi stanovalci še ta dan odšli, znova v čudnem položaju. Ves dan niso dobili uradne informacije, zvečer pa je bilo jasno, da ti res odhajajo. Danes zjutraj pa je sledilo novo presenečenje, saj vsi niso odšli. Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol je povedal, da poleg tistih dveh, ki sta bila na Covid 19 pozitivna (to je bilo tudi predvideno) ostaja še pet oseb, ki še nimajo urejenega bivanja v Sloveniji, ker so prej živele v Španiji. Glede na datum prvotno odrejene karantene so osebe, ki so nastanjene v Hotelu Paka, odhod načrtovale šele 10. aprila.

Sicer pa je Občina Velenje od oseb in svojcev prejela številne zahvale za vso skrb, trud in vse izrečene besede podpore ter sočutja. Po tako nenadni spremembi odhoda domov so že naročene in dostavljene obroke hrane danes zjutraj podelili delavcem na gradbiščih, saj bi drugače šla hrana v odpad. Podarili so 19 zajtrkov in vsa kosila, ki bodo ostala od današnjega dne, saj osebe zapuščajo hotel povsem različno.

Mestna občina Velenje je o tem obvestila Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje , karantencem pa zagotavlja oskrbo in varovanje.