Sedaj čakajo le še finale

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević

Velenje, 24. maja – Rokometaši Gorenja so v 9., predzadnjem krogu 1. NLB Leasing lige končnice za prvaka premagali Maribor Branik s 30:23 (13:11).
Rokometaši Gorenja so krog pred koncem državnega prvenstva ohranili vse možnosti za osvojitev lovorike, saj so premagali Maribor in tako zadržali prednost pred drugo uvrščenim Celjem Pivovarno Laško.
Današnja tekma v Rdeči dvorani je imela tudi dobrodelen namen, saj se je vodstvo kluba odločilo, da bo celoten izkupiček od prodanih vstopnic namenilo Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje, zbrana sredstva pa bodo namenjena letovanju otrok iz socialno ogroženih družin.
Uvodni del dvoboja je pripadel Velenjčanom, ki pa so Mariboru dopustili, da jih je pri izidu 8:8 ujel. Kljub temu so varovanci Marka Šibile na polčas odšli z dvema goloma prednosti. V drugem polčasu so domači izdatneje stopili na plin, znova ujeli svoj ritem.
V zadnjem, desetem odločilnem krogu bosta Gorenje in Celje v petek, 27. maja ob 19. uri, igrala medsebojno tekmo, to bodo gostili Celjani, odločala pa bo o naslovu prvaka, Maribor pa se bo isti dan uro prej doma meril s Koprom.