Se bo vendarle začel tudi nogomet?

Foto: EkipaSN / nkrudarvelenje.com

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je pozdravil petkovo odločitev vlade, da bo od 18. maja dovoljeno tekmovanje in tudi običajno treniranje v ekipnih športih. Dejal je, da bodo nogometaši tako lažje končali sezono, v tem tednu pa bodo pripravili protokole za tekmovanja, ki bodo potekala brez prisotnosti navijačev na stadionih. Natančni datum nadaljevanja sezone v prvi ligi še ni določen, vendar pa bo verjetno v začetku junija. Sedaj je potrebno s klubi uskladiti, kakšne so njihove potrebe in pričakovanja, saj ni jasno, kolikšni bodo dodatni finančni stroški za dokončanje tekmovanj pod okriljem NZS.

Prvoligaški klubi so pred prekinitvijo odigrali 25 od 36 krogov. Vodi Olimpija s 50 točkami pred Celjem in Aluminijem (po 45), Mariborom (43), Muro (38), Taborom iz Sežane (29), Bravom (28), Triglavom (27), Domžalami (26) in Rudarjem iz Velenja (10).

NZS je predčasno končala drugo ligo, zaradi česar je znano, da bo v prihodnji sezoni nov prvoligaš Koper ter da se bo v kvalifikacijah za prvo ligo, ki bodo na sporedu po koncu prvoligaške sezone, s predzadnjim iz Prve lige Telekom Slovenije merila Gorica.