Šaleška dolina na sejmu Alpe Adria

33. sejem turizma, kampinga in karavaninga Alpe – Adria je danes odprl svoja vrata. Na sejmu se med 15. in 18. februarjem predstavlja tudi destinacija Šaleška dolina s poudarkom na novih 5-zvezdičnih doživetjih: Skrivnosti potopljenih vasi in Polet v usnjarno Evrope. Najdete jih na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Predstavljajo se na razstavnem prostoru I FEEL SLOVENIA Slovenske turistične organizacije v Marmorni dvorani (prvi stojnica na levi strani ob informacijskem pultu).

V celotnem sejemskem času bodo dogajanje na stojnici popestrili z virtualnim doživetjem: Potop v Velenjsko jezero skozi VR očala, ki je del 5-zvezdičnega doživetja Skrivnosti potopljenih vasi.

V času sejma poteka tudi nagradna igra, kjer se bodo lahko obiskovalci s prijavo na e-novice iz sveta turizma Šaleške doline na spletni strani www.visitsaleska.si potegovali za privlačne nagrade: vstopnica za Muzej Velenje, vstopnica za Muzej usnjarstva na Slovenskem, vstopnica za Muzej premogovništva Slovenije in sladko doživetje v Hotelu Paka Velenje.

Šaleška dolina je v letu 2022 postala edina vodilna destinacija v Sloveniji, ki ima v zbirki Slovenia Unique Experience kar tri doživetja.