Šaleška dolina ima dva vrhunska pihalna orkestra

V Kulturnem domu Krško so se minuli konec tedna zbrali godbeniki in godbenice iz vse Slovenije in se na tekmovanju v različnih težavnostnih stopnjah ter v mladinski kategoriji potegovali za najvišja mesta in priznanja. Na 41. tekmovanju slovenskih godb se je na koncertni stopnji pomerilo pet najboljših slovenskih pihalnih orkestrov, na 2. težavnostni stopnji pa šest izbranih godb. Priložnost, da se predstavijo občinstvu in strogi žiriji, so dobili tudi nadarjeni mladi glasbeniki, ki so se udeležili 11. tekmovanja mladinskih godb.

V nedeljskem delu tekmovanja so v koncertni težavnostni stopnji nastopili tudi člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje in Pihalnega orkestra Zarja Šoštanj. V 45. minutnem tekmovalnem programu je 84 godbenic in godbenikov PO Zarja, ki jih vodi Miran Šumečnik, med vsem orkestri doseglo največje število točk in s tem prejelo zlato plaketo s pohvalo ter posebno praktično nagrado za najbolje odigrano skladbo slovenskega avtorja.

Prav tako je zlato plaketo s posebno pohvalo prejel Pihalni orkester Premogovnika Velenje, ki deluje pod taktirko Antona Vrzelaka.

Več v Našem času, št. 22, ki izide 1. junija 2023.