Rudarji šokirali Maribor

Maribor, 11. maja – Velenjčani so se v Ljudski vrt podali brez trenerja Jerneja Javornika, ki je odstopil iz osebnih razlogov. Toda ekipa iz Velenja je pod taktirko dosedanjega Javornikovega pomočnika Ramiza Smajlovića zdržala domala vse pritiske in celo šokirala Ljudski vrt. Rezultat tekme je bil namreč 2:3 (1:0).
Mariborčani so po pričakovanju takoj prevzeli pobudo in že v uvodnih minutah skušali zadeti ter nadzirati igro. V peti minuti je Denis Šme po izvajanju kota z glavo natančno streljal, Matej Radan pa je žogo odbil v kot. Domači so pritiskali proti gostujočim vratom, a pri tem niso bili uspešni. Tudi gostje niso preveč razmišljali o napadu, njihove akcije so praviloma končale pred kazenskim prostorom Maribora.
Toda vijoličastim se je sreča nasmehnila v zadnjih trenutkih prvega polčasa. Radan je storil napako. Na videz nenevarna žoga mu je spolzela iz rok, do nje je prišel Sintayehu Sallalich, ki je izkoristil darilo in žogo potisnil v mrežo.
V drugem polčasu se razmerje moči ni spremenilo. Maribor je še naprej hitel k novemu golu. V 52. minuti je Milivoje Novaković nevarno prodrl, a streljal mimo leve vratnice. Dve minuti pozneje je podal Mitja Viler, Klemen Bolha je žogo preusmeril, Radan pa jo je s spretno reakcijo in ob pomoči vratnice odbil v kot.
Česar niso zadeli domači, so Velenjčani. Ti so izvedli kot z desne strani, najvišji v skoku pa je bil kapetan Ivan Knezović, ki je žogo mimo Jasmina Handanovića z glavo poslal v mrežo. V 78. minuti je sledilo olajšanje za domače navijače. Viler je prodiral po levi strani, poslal predložek, Radan je žogo odbil, a le do Jean-Philippa Mendyja, ki jo je z desetih metrov poslal v nebranjeno mrežo.
Toda veselje na kar polnih tribunah Ljudskega vrta je bilo kratko. V 82. minuti so gostje izpeljali obetavno akcijo. Mitja Lotrič je poslal predložek z desne strani, Leon Črnčič pa je iz polobrata zadel desni spodnji kot.
Ko so domači hiteli k tretjemu zadetku, se je priložnost ponudila gostom. V peti minuti sodniškega dodatka je “knape” razveselil in Ljudski vrt utišal Nikola Tolimir. Leon Črnčič je na desni strani preigraval in nase potegnil Handanovića ter skoraj vso obrambo, žoga pa je prišla do Tolimirja, ki je z roba kazenskega prostora zadel nebranjeno mrežo.
V 35. krogu v soboto bo Rudar gostil Olimpijo.