Rudarji bodo praznovali

Rudarji 3. julija praznujejo dan rudarjev. Praznično bo že danes, 1. julija, saj bodo v Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju ob 18. uri pripravili praznovanje 90-letnice Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Premogovnika Velenje. Na dogodku jih bo nagovoril in jim čestital tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Sicer pa se bo praznovanje v Velenju začelo v soboto, 2. julija, ob 6. uri zjutraj z budnicami Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje.

Ob 8.40 bo orkester zaigral tudi na Titovem trgu, kjer jih bo nagovoril župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in jim čestital ob rudarskem prazniku. Ob 17. uri se bodo uniformirani rudarji zbrali na Titovem trgu v središču Velenja, od koder bodo ob 17.30 krenili proti stadionu.

Ob 18. uri se bo na stadionu začel 61. Skok čez kožo, kjer bodo med svoje vrste v rudarski stan sprejeli 34 novincev.

V soboto z začetkom ob 10. uri bo v Muzeju premogovništva Slovenije tudi srečanje delovnih jubilantov in jubilantov Rudarske reševalne službe. Družabno srečanje zaposlenih v družbah Skupine Premogovnik Velenje in upokojencev Skupine PV bo po Skoku čez kožo na parkirišču pod Galactico.

Zaradi rudarske parade bo od 17. do 18. ure veljala začasna popolna zapora občinskih in državnih cest iz Titovega trga proti mestnem stadionu, in sicer bodo zaprte Rudarska, Prešernova, Jenkova, Kidričeva, Cesta pod parkom in cesta v Škale.