Rudarjevi mladinci prvaki druge lige

Minulo nedeljo so še zadnjo tekmo letošnje sezone odigrali mladinci NK Rudar Velenje, ki so postali državni prvaki 2. slovenske mladinske lige – Vzhod in si priborili vstopnico v prvo mladinsko ligo. Naslov prvakov so sicer osvojili že v predzadnjem krogu, ko so z 1 : 0 v gosteh premagali Šampion, nato pa tudi pred domačimi podporniki proti zasedbi Drave pokazali izjemno predstavo (4 : 1) in poskrbeli za zmagovit zaključek uspešne sezone.

»Fantje so naredili svoje. Čeprav so mnogi dvomili v nas, smo dokazali, da se v Velenju da dobro delati z mladinskim pogonom in da se lahko s trdim delom, pravo miselnostjo in borbenostjo pride tudi v prvo ligo. Bili smo dobro fizično pripravljeni, fantje so bili res angažirani, bili so klapa od prvega do zadnjega kroga, predvsem pa so verjeli v svoje sposobnosti. Tudi jaz sem od njih verjel že od začetka, zato smo si že takrat zastavili ta visok cilj in ga na koncu tudi dosegli,« je uspeh mladinske ekipe komentiral trener Zoran Pavlović, ki se je že ozrl tudi v novo sezono.

»Upam, da se bodo fantje dobro spočili, nato pa štartamo v prvoligaško sezono. Dosti težje bo, vemo, da je liga močnejša, ampak mi se ne predajamo. Upamo, da se bodo tudi stvari v klubu uredile, da bomo imeli podporo in da bomo lahko to zgodbo uspešno nadaljevali. Vem, da je v teh fantih ogromno potenciala tako za mladinsko kot člansko konkurenco in sigurno je veliko takšnih, ki bi lahko že danes konkurirali med člani.«