Rudar zapravil zmago

Foto: Ekipa SN (nkrudarvelenje.com)

Sežana – Nogometaši CB 24 Tabora Sežane in velenjskega Rudarja so se v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Rudar, ki ga je vodil nov strateg Andrej Panadić, je bil na pragu prekinitve neuspešnega niza brez zmage, ki traja od začetka sezone. Vodil je še v 90. minuti, a nato zakrivil najstrožjo kazen, kar so domači izkoristili za točko. Rudar je sedaj že 16 tekem brez zmage. Tako neuspešno je z zadnjih letih igral Kalcer Radomlje v letu 2017, ko je bil brez zmage 18 tekem.

Prvi polčas v vetrovni Sežani ni postregel z zadetki. Nevarnejši so bili domačini, a ne dovolj, da bi povedli. Tudi začetek drugega polčasa ni prinesel kakšne razburljivejše akcije. V 65. minuti pa je gol za goste dosegel Radič. Kmalu po zadetku so Velenjčani ostali brez izključenega Marka Ćosića, domačini pa so seveda zaigrali podjetneje. Kljub temu je dolgo kazalo, da jim rezultata ne bo uspelo obrniti. Že v sodniškem dodatku pa je David Hrubik pred svojimi vrati igral z roko, najstrožjo kazen pa je unovčil Sikimić.

Velenjčani bodo v 17. krogu, v soboto, gostili Celje.