Rudar z novim strategom odščipnil točko Krki

Velenje, 9. oktobra – Velenjski nogometaši so v 11. krogu 2. slovenske nogometne lige gostovali v Novem mestu. Moči so pomerili z ekipo Krke, ki si je v desetih krogih priigrala kar sedem zmag in skoraj vso prvo tretjino prvenstva kraljevala na samem vrhu lestvice. Novomeščani so v zadnjih dveh krogih sicer nekoliko popustili, po remiju s Primorjem so izgubili proti Dobu. V tekmo so kljub temu vstopili z dobro popotnico, saj na domačih tleh v letošnji sezoni še niso oddali točke, poleg tega pa so na stadionu Portoval gostili ekipo, ki je v sezono vstopila pod pričakovanji in v zadnjih štirih krogih prejela 11 zadetkov ter osvojila zgolj točko. Rudarji so po slabem začetku sezone sicer prišli do dveh zmag, a slavju je sledila nova črna serija, ki je s trenerskega stolčka po tretjini prvenstva odpihnila Simona Dvoršaka. Njegovo mesto je zasedel 52-letni Adnan Zildžović, ki je v preteklosti že vodil nekatere slovenske klube, med njimi tudi nedeljske nasprotnike svojih novih varovancev – Krko.

»V prvi vrsti bi se zahvalil vodstvu kluba za zaupanje. NK Rudar Velenje je velik klub, čeprav tega trenutno na lestvici ne kaže. ekipa ima potencial, veliko je mladih igralcev. Dvig samozavesti je naš prvi cilj. Na srečo smo pridobili veliko okrepitev, ki bi je bil vesel vsak slovenski klub, našega Omladiča. Verjamem, da bo s svojimi izkušnjami pomagal fantom, da hitreje dozorijo. Prvi vtis je dober. S trdim delom, močno željo in malo sreče bodo prišli tudi boljši rezultati,« je za družbena omrežja velenjskega kluba dejal novi strateg knapov, Adnan Zildžović.

Prvi polčas je kljub maloštevilnim priložnostim na obeh straneh pripadel Novomeščanom. V 43. minuti je po podaji Josipa Krznarića skok v kazenskem prostoru dobil Bedek, ki je zatresel velenjsko mrežo (1 : 0). Knapi so rezultat izenačili v 65. minuti, ko je po Omladičevem predložku s kota zadel Vinko Bićanić (1 : 1), ki je postavil končni rezultat tekme.