Rudar se tokrat ni izkazal

Velenje – Nogometaši Olimpije so v gosteh v tekmi 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Rudar Velenje s 3:0 (2:0).

Ljubljančani so v zadnji tekmi kroga lovili vrnitev na prvo mesto lestvice, kamor so se po zmagi začasno zavihteli nogometaši Aluminija. Velenjčani, ki so v tej sezoni že odščipnili točko tudi Mariboru, a še niso zmagali, pa so se po današnji zmagi Celjanov znašli na predzadnjem mestu. Po koncu dvoboja v Velenju je favorizirana ljubljanska zasedba pričakovano slavila, bilo je 3:0, in je s 13 točkami spet na vrhu prvenstvene lestvice.

Večji del prvega polčasa so Ljubljančani prevladovali, premoč pa kronali še v prvem polčasu z drugim golom, tik pred koncem je namreč domači obrambi ušel Vukušić, ki je z natančnim strelom matiral Stopajnika. Nadaljevanje je bilo bolj mirno, gostje so se zadovoljili z vodstvom in terensko premočjo. Zmago Olimpije pa je dokončno potrdil Cekici, ki je v 88. minuti izkoristil enajstmetrovko, pot nepravilnem oviranju Davida Kašnika nad Menalo.

V nedeljo, 18. avgusta, bo Rudar gostoval pri Muri.