Rudar do pomembne zmage

Velenje, 16. julija – Trener Marijan Pušnik je novo nogometno sezono začel z zmago. Nogometaši Rudarja so namreč v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:1 (1:1).

Po odličnem štartu na mednarodnem prizorišču in treh zmagah so bili vsaj papirni favoriti slovenski pokalni prvaki igralci Domžal, a so novo sezono Prve lige Telekom Slovenije začeli s porazom. Rudar Velenje je zasluženo prišel do vseh treh točk, zmagoviti zadetek za 2:1 pa je v izdihljajih tekme zabil 19-letni Jakob Novak. Utrujeni in  premalo motivirani Domžalčani so imeli največ težav s hitrim in prodornim Johnom Maryjem Uzuegbunamom, ki je bil dvakrat v ugodnem položaju, a mu je v obeh primerih vratar Dejan Milić preprečil veselje.

V 32. minuti pa je bil tudi Milić brez moči. Velenje je premoč kronalo z zadetkom Milana Tučića, ki se je po podaji Damjana Trifkovića znašel sam sredi kazenskega prostora in z glavo natančno zadel desni spodnji kot.

Veselje na tribunah stadiona Ob jezeru ni trajalo dolgo. V 38. minuti je navidezno nenevarno situacijo slabo ocenil vratar Radan. Žogo je hotel izbiti izven kazenskega prostora, a jo pri tem povsem zgrešil, do nje je prišel Petar Franjić, ki je preigral Mateja Mužeka in zadel nebranjeno mrežo.

V nadaljevanju se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Rudar je bil več pri žogi, bil je bolj aktiven in nevaren, Domžalčani pa so prežali na protinapade. Toda igra Rudarja se je obrestovala. V 88. minuti je Jakob Novak, ki je v igro vstopil dobrih deset minut prej, po preigravanju prišel do močnega strela, žoga je zadela prečnik, se odbila v tla, glavni sodnik Nejc Kajtazović pa je ocenil, da je s celotnim obsegom prešla golovo črto in pokazal na sredino igrišča.

Rudar bo v drugem krogu Prve lige Telekom Slovenije gostil Ankaran (22. 7.).