Rudar na zmagovitem pohodu

Foto: Ekipa24.si

Nova Gorica – Nogometaši Rudarja so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije  gosteh premagali Gorico z 1:2 (0:2).

Rudar je zmagal še tretjič na zadnjih štirih tekmah in ima zdaj že devet točk prednosti pred predzadnjo Gorico in si je praktično že zagotovil obstanek. V medsebojnih tekmah ima sicer Gorica malce boljši izkupiček (dva remija po 2:2, eno zmago z 2:0 in današnji poraz z 1:2), tako da mora Rudar še malce počakati na “uradno” izognitev devetemu mestu.

Čeprav so imeli Novogoričani v prvem polčasu več žogo v posesti in tudi večkrat streljali, pa so se znašli v velikem zaostanku. V 16. minuti je namreč po prostem strelu Davida Hrubika z desne strani iz bližine zadel David Kašnik, v 41. pa je prav Hrubik pobegnil po levi strani v kazenski prostor in nato z diagonalnim strelom premagal Grego Sorčana. Goričani so sicer zadeli prečko in imeli še nekaj priložnosti, a se rezultat v prvem polčasu ni spremenil.

S strelom v okvir vrat so Primorci začeli tudi drugi polčas, vendar je bila igra precej manj razburljiva kot v prvem delu. V 86. minuti  je Gorici nekaj upanja vzbudil Velikonja, ki je iz bližine unovčil podajo Tineta Kavčiča in Grudine z leve strani, vendar pravih priložnosti niso več imeli.

So pa v 88. minuti  Velenjčani izpustili novo lepo priložnost, ko je bil Škoflek sam pred Sorčanom, ga skušal lobati, a neuspešno.

Velenjčani bodo v 34. krogu v soboto gostili Ljubljančane.

* Strelci: 0:1 Kašnik (16.), 0:2 Hrubik (41.), 1:2 Velikonja (86.).*

Rudar: Pridigar, Kašnik, Bolha, Tomašević, Pušaver, Ćosić, Hrubik, Črnčič (od 72. Arap), Tučić, Škoflek (od 90. Pišek), Kobiljar (od 60. Radić).