Rokometni derbi že v polfinalu pokala

Foto: RK Gorenje

Današnji žreb na Koroškem je odločil, da bosta prvi polfinalni par sestavljali ekipi Dobove in Urbanscapa Loke, drugega pa Gorenja Velenja in Celja Pivovarne Laško.

Rokometaši Gorenje Velenja se bodo za vstop v finale Pokala Slovenije tako ponovno pomerili z zasedbo iz Celja. Ekipi sta se za finale borili že na zaključnem turnirju leta 2019, ko so bili uspešnejši Velenjčani, ki so osvojili tudi pokalni naslov. Polfinale v športni dvorani Slovenj Gradec bo na sporedu v soboto, 14. maja. Uri začetkov tekem pa bosta znani naknadno, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje: “Nahajamo se v zahtevnem ritmu tekem. Podajamo se iz tekme v tekmo, do finalnega turnirja je še daleč. S Celjani se bomo srečali tudi tik pred polfinalom in sicer v Ligi NLB. Čakata nas torej dve medsebojni tekmi v tednu dni. Z žrebom nismo bili obremenjeni. Če želiš priti na vrh, moraš premagati vse. Tako tudi razmišljamo. Celjani so glede na zgodovino osvajanja lovorik slovenski gigant, a mi smo tisti, ki smo nazadnje osvojili pokalno lovoriko. V klubskih vitrinah dolgo ni bilo lovorike, zato smo izredno ponosni na ta dosežek. Na polfinale se bomo pripravljali po najboljših močeh in skušali ugnati tekmece.”

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško: “Žreb je odločil, da ne bo želenega finala med Celjani in Velenjčani. Ena izmed ekip bo sanje o naslovu končala že v polfinalu. O finalnem turnirju Pokala Slovenije trenutno še ne razmišljamo. Za pripravo je na voljo skoraj mesec dni. V tem času nas čakajo še tri tekme Lige NLB, katerim bomo posvetili popolno pozornost. Gorenje Velenje je dobra ekipa. To je v tej sezoni že dokazala, igra dober rokomet. Morda smo mi v tem trenutku v prednosti, ker nimamo toliko tekem kot Velenjčani, a takšen je šport, na takšne stvari moraš biti pripravljen. Na polfinale se bomo pripravljali po najboljših močeh.” (RZS)