Rokometaši zmagali in darovali

Foto:

Velenje, 5. decembra – Rokometaši velenjskega Gorenja so v tekmi 13. kroga 1. NLB Leasing lige premagali novomeško Krko s 34:24 (17:10).
Velenjčani so na svoji prvi tekmi po mednarodnem polomu v pokalu EHF na domačem igrišču premagali Novomeščane in se po številu točk izenačili z vodilnimi Celjani, ki so že sredi tega tedna ugnali Koprčane. Gorenje bo v soboto gostilo Sevnico.
Rokometaši pa so v decembru tudi radodarni. Na vseh treh decembrskih tekmah zbirajo obstojno hrano, sladkarije in nove igrače za socialno šibke družine v Šaleški regiji. Vsak, ki na tekmo v donacijo prinese obstojno hrano ali novo igračo vsaj v protivrednosti vstopnice (5 €), lahko vstopi v dvorano in si ogleda tekmo brez nakupa karte. Seveda pa so na ogled tekem vabljeni tudi vsi tisti, ki se bodo raje odločili za nakup vstopnice. Ves zbrani denar bo klub namreč namenil dobrodelnim organizacijam Šaleške doline.
Na tekmi s Krko so donirali sredstva socialno šibkim družinam v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Velenje. Na tekmi s Sevnico bodo to storili z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje, na zadnji tekmi, 20. decembra, z Urbanscapom Loka, pa bodo svojo plemenito gesto sklenili v sodelovanju z Karitasom.