Rokometaši začenjajo drugi del priprav za svetovno prvenstvo


Slovenska moška rokometna reprezentanca je 30. decembra v Zrečah končala prvi del priprav za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo med 11. in 29. januarjem na Švedskem in Poljskem. Selektor Uroš Zorman bo svoje varovance znova zbral danes, 2. januarja, v Ljutomeru, kjer bodo vadili vse do odhoda na veliko tekmovanje.
V drugi del priprav bo Slovenija zakorakala z 22 rokometaši. V prvem ciklusu priprav v Zrečah so bili Zormanu na voljo Jože Baznik, Urban Lesjak, Nejc Cehte, Tadej Mazej, Domen Makuc, Jure Dolenec, Aleks Kavčič, Aleks Vlah in Stefan Žabić, v Mali Nedelji pa se jim bodo pridružili še Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Klemen Ferlin, Kristjan Horžen, Blaž Janc, Tilen Kodrin, Borut Mačkovšek in Domen Novak.
Zorman je v prvem delu priprav pozorno spremljal tudi mlajše rokometaše, ki so bili del akcije reprezentance B in se naposled odločil, da v drugem delu priprav dodatno priložnost za dokazovanje ponudi krilnemu igralcu Stašu Slatinku Jovičiću ter zunanjima igralcema Gregi Krečiču in Petru Šišku (Gorenje Velenje). Slednji bo postal prvi rokometaš, rojen po letu 2000, ki bo sodeloval na pripravah članske reprezentance.
Ob tem na priprave prihajata še Velenjčan, ki igra za francoski Nantes, Rok Ovniček, ki je prvi del izpustil zaradi težav z ramo, ter Gašper Horvat, ki se akcije reprezentance B ni mogel udeležiti zaradi okrevanja po poškodbi gležnja.
“Za prvi ciklus priprav lahko zatrdim, da je prinesel le pozitivne stvari. Reprezentanca B je dobila svojo priložnost za dokazovanje, z reprezentanco A pa smo tako lahko opravili nekaj skupnih treningov. Ko potegnemo črto, lahko rečemo, da so bili igralci zelo marljivi in delavni. Zavedajo se situacije in tistega, kar nas čaka v januarju. Temu primerno so na treningih pokazali ogromno osredotočenost. To je izjemno velika pozitivna stvar,” je po koncu prvega dela priprav dejal Zorman.
Slovenija bo med 2. in 10. januarjem odigrala dve prijateljski tekmi z Madžarsko. Prva bo 5. januarja v Ljutomeru, druga pa dva dni kasneje v Veliki Kaniži na Madžarskem.
Slovenija se bo na bližnjem mundialu v skupinskem delu v Katovicah pomerila s Francijo, Poljsko in Savdsko Arabijo, napredovanje v glavni del tekmovanja pa si bodo izborile tri izbrane vrste iz skupine B. V Krakovu se bodo nato pomerile s tremi najboljšimi iz skupine A, v njej bodo nastopile Španija, Črna gora, Čile in Iran.
Na Zormanovem seznamu so naslednji rokometaši:
– vratarji: Jože Baznik (Nimes), Urban Lesjak (Eurofarm) in Klemen Ferlin (Erlangen);
– krilni igralci: Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško), Blaž Janc (Barcelona), Tilen Kodrin (Gummersbach), Domen Novak (Wetzlar) in Staš Slatinek Jovičić (Trimo Trebnje);
– zunanji igralci: Dean Bombač, Borut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Nejc Cehte (GOG Gudme), Jure Dolenec (Limoges), Gašper Horvat (Trimo Trebnje), Peter Šiško (Gorenje Velenje), Aleks Kavčič (Zagreb), Grega Krečič (Csurgoi), Domen Makuc (Barcelona), Rok Ovniček (Nantes) in Aleks Vlah (Celje Pivovarna Laško);
– krožni napadalci: Kristijan Horžen (Rhein-Neckar Löwen), Blaž Blagotinšek (Göppingen) in Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško).
STA