Rokometaši začeli priprave v Zrečah

V Zrečah so se zbrali člani slovenske rokometne reprezentance, ki so začeli priprave na svetovno prvenstvo na Poljskem in Švedskem. To se bo začelo 11. januarja.
Na uvodni trening je prišlo 22 rokometašev, med njimi tudi nekaj velenjskih rokometašev. Izmed 21 prvotno vabljenih igralcev ni bilo četverice – sodelovanje je odpovedal levi zunanji rokometaš Nik Henigman, Stefan Žabić je zbolel, poškodovana pa sta Tadej Kljun in Rok Ovniček. Slednjemu bo reprezentančna zdravniška služba v prihodnjih dneh omogočila preglede poškodovanega ramena, nato pa bo padla odločitev, ali bo Velenjčan, ki igra za francoski Nantes lahko pomagal reprezentanci.
Na vabilo selektorja so se odzvali vratarji Jože Baznik, Urban Lesjak in Gal Gaberšek, krilni igralci Staš Slatinek Jovičić, Tadej Mazej, Tim Cokan in Urban Pipp (RK Gorenje Velenje), zunanji igralci Aleks Vlah, Aleks Kavčič, Domen Makuc, Peter Šiško, Nejc Cehte, Jure Dolenec in Grega Krečič ter krožni napadalci Jernej Drobež (RK Gorenje Velenje), Lan Grbič in Darko Stojnić.
Selektor je seznamu povabljencev naknadno dodal peterico igralcev, ki bodo sodelovali na prvi aktivnosti novo zastavljene B-reprezentance. Ta bo v tokratni akciji delovala skupaj z A-reprezentanco. Dodaten vpoklic na priprave so prejeli Matic Pipp iz trebanjskega Trima, člana Rika Ribnice Uroš Miličević in Gašper Horvat, Timotej Grmšek iz Gorenja Velenja ter vratar Jeruzalema Ormoža Alen Skledar.
Nov cikel priprav A-reprezentance se bo začel v ponedeljek, 2. januarja, v Ljutomeru in Mali Nedelji. Tja bo iz prvega dela potovalo 13 rokometašev, tem se bo pridružila osmerica – Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Klemen Ferlin, Kristjan Horžen, Blaž Janc, Tilen Kodrin, Borut Mačkovšek in Domen Novak.
V drugem delu priprav bo slovenska reprezentanca odigrala dve pripravljalni tekmi z Madžarsko.
Slovenija bo na SP na Poljsko odpotovala 10. januarja. Dva dni pozneje jo v skupini B čaka prva tekma, na kateri se bo ob 18.00 pomerila s Savdsko Arabijo. Po dnevu premora se bo v drugem krogu ob 20.30 pomerila z gostitelji Poljaki, za zaključek prvega dela pa jo v ponedeljek, 16. januarja, ob 18.00 čaka še dvoboj s Francijo.
V prvem delu prvenstva bo nastopilo 32 reprezentanc, razvrščenih v osem skupin. V drugi del se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance vsake izmed njih. Te bodo nato nadaljevale v štirih skupinah, iz katerih bosta v končnico, ki se bo začela s četrtfinalom, peljali prvi dve mesti. V kolikor se bo Slovenija prebila v drugi del, se bo tam srečala z najboljšo trojico skupine A, v kateri bodo nastopale reprezentance Španije, Črne gore, Čila in Irana.