Rokometaši Gorenja Velenja navdušili in osvojili pokal

Novo mesto – Rokometaši velenjskega Gorenja so letošnji zmagovalci zaključnega turnirja za pokal Slovenije, potem ko je na današnji finalni tekmi v Novem mestu premagala Krko s 24:20 (10:8). V tekmi za tretje mesto je bila Celje Pivovarna Laško boljša od Sviša iz Ivančne Gorice s 35:30 (16:14).

Velenjska ekipa je drugič v zgodovini osvojila domačo pokalno lovoriko. Najboljša je bila tudi leta 2003, ko je v velikem finalu premagala takrat zelo uspešnje ljubljanske Prule 67 z 29:25. Še osemkrat je igrala v finalu, a vselej ostala praznih rok. Sedemkrat je bila od nje boljša ekipa Celje Pivovarna Laško, enkrat pa Koper.

Izbranci primorskega strokovnjaka na velenjski klopi in nekdanjega slovenskega reprezentanta Zorana Jovičića so v odsotnosti nekaterih pomembnih svojih igralcev Nikole Špelića, Darka Stojnića, Tadeja Mazeja in Vida Levca že v sobotnem polfinalu pripravili lepo presenečenje in po decembru 2013 prvič premagali največje domače tekmece iz Celja, v velikem finalu pa so bili boljši od bojevitih in srčnih Novomeščanov, ki so se drugo leto zapored prebili v veliki finale.

Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran David Miklavčič, najboljši strelec je bil Celjan v velenjskih vrstah Matic Verdinek (oba Gorenje), najboljši vratar pa Aleksandar Tomić (Krka).

Izjava po tekmi

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: “Fantastično. Če bi mi pred desetimi meseci nekdo dejal, da bomo osvojili pokal in se borili za drugo mesto v državnem prvenstvu, mu ne bi verjel. Naše trdo delo je bilo poplačano. V pokalnem tekmovanju smo prehodili izjemno trnovo in zahtevno pot, krona vsega pa je zmagoslavje v Novem mestu. Čestitke mojim varovancem, ki so najbolj zaslužni za končno zmago, a tudi mojim sodelavcem in našim navijačem.”

Vlado Matanović, rokometaš Gorenja Velenja: »V prvi polčas smo stopili nekoliko zadržano. Vedeli smo, kakšno težo nosi te tekma. Med polčasom smo se zbrali, vedeli smo, da moramo iti na vse ali nič. V drugem polčasu smo odigrali do zadnjih atomov moči in na koncu zasluženo slavili.«