RK Gorenje Velenje in MZPM Velenje z roko v roki

RK Gorenje Velenje in MZPM Velenje sta 21. februarja s podporo Šaleško Savinjske gospodarske zbornice začela spletno licitacijo dresov, na kateri bodo dražili drese: Petra Polesa, 6 Pack Čukurja, Iztoka Melanška, basista skupine Tabu, Matjaža Jelena iz skupine Šank Rock, stand up komika Uroša Kuzmana, dobitnice bronaste olimpijske kolajne Glorie Kotnik, večkratnega evropskega prvaka in člana Evropske rokometne hiše slavnih Vida Kavtičnika in tudi Boruta Pahorja, bivšega predsednika Republike Slovenije.
Izklicna cena posameznega dresa je 200 €, z minimalnim dražbenim dvigom v vrednosti 50 €. Licitacija dresov bo potekala en mesec, od 22. februarja do 22. marca 2024 na spletni strani: Dobrodelna dražba Vile Rožle – dobrodelna dražba (vilarozle.si)

Izkupiček licitacije bo namenjen športnikom iz socialno šibkih družin za različne projekte, pri čemer bo 20% prek MZPM Velenje razdeljeno v mlajših selekcijah RK Gorenje Velenje, preostali, večji del, pa bo namenjen otrokom iz vseh treh občin Šaleške doline, ki jih pokriva MZPM Velenje. S tem projektom želita RK Gorenje Velenje in MZPM Velenje olajšati športno pot mladim iz Šaleške doline in pokazati, da imamo v naši dolini vsi #istosrce. Ne glede na ekonomsko situacijo posameznikov in družin, bi vsak otrok moral imeti priložnost organizirane vadbe, ne glede na športno panogo.

RK Gorenje in MZPM Velenje sta v preteklosti že uspešno organizirala in sodelovala v različnih socialno odgovornih projektih, ki lajšajo življenje v lokalni skupnosti. Da gre za klub, ki je močno vpet v regionalno okolje, so njegovi člani pokazali tudi ob nedavnih poplavah v Savinjski dolini, raznih očiščevalnih akcijah in drugih lokalnih projektih. Med drugim svojim mladim rokometašem iz socialno šibkih družin omogočajo oprostitev plačila vadnine.

Ob predstavitvi novih dresov, ki so jih oblikovali v oblikovalskem studiu Hisense Gorenje Europe, za izdelavo pa je poskrbel tehnični opremljevalc kluba Hummel, so k sodelovanju povabili znane Velenjčane, ki so svoje drese donirali za dober namen.