Remont šestega bloka podaljšan

Šoštanj – Redni remont 600-megavatnega bloka 6 Termoelektrarne Šoštanj, ki poteka od 8. maja, zaključek pa je bil predviden za jutri, se bo končal kasneje. Zaključek remonta je zamaknjen zaradi zamude s strani izvajalca, ki je moral posamezne dele voziti na remont v Nemčijo, so za STA pojasnili v Holdingu slovenske elektrarne.

V okviru remonta, pri katerem sodelujejo zaposleni v Tešu in okoli 380 zunanjih izvajalcev in ki naj bi po neuradnih podatkih trajal še približno en teden, opravljajo redna vzdrževalna dela po programu proizvajalcev opreme in tudi nekatera garancijska popravila.

“Predviden obseg del zajema remontna dela na vseh sistemih tehnološke enote, čiščenja dimnih plinov in skupnih naprav, to je kotlovske naprave, turbinske naprave, sistem dogorevanja, sistem čiščenja dimnih plinov, sistem stranskih produktov in sistem skupnih naprav. Izvedla se bodo že tudi prva dela na področju pogodbe o dolgoročnem vzdrževanju in digitalizaciji bloka šest,” je ob napovedi remonta dejal tehnični direktor Teša Branko Debeljak.