REKORD: Deželak Junak za otroke več zbral več kot milijon evrov!

9. dobrodelna akcija Radia 1, Deželak Junak, se je z velikim finalom in bučnim sprejemom danes zaključila na Debelem Rtiču. Po desetih dneh naporne poti po Sloveniji, je Miha Deželak ob 17. uri s svojim kvadrociklom in spremljevalno ekipo prikolesaril na cilj, kjer ga je pričakala ogromna množica navdušenih podpornikov, ki so ga ves čas bodrili in stiskali pesti zanj.

Vsi so komaj čakali, da Denis Avdić z ostalo radijsko ekipo razkrije zbrani znesek, ki bo šel v celoti za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin. Vidno utrujeni, a presrečni Miha Deželak in njegova fantastična spremljevalna ekipa so od navdušenja zakričali, ko so izvedeli, da so skupaj s poslušalci in celotno Slovenijo zbrali rekordnih 1.044.829,69 evrov! V potokih je tekel šampanjec in seveda solze!

»Hvala iz srca, ne morem govorit, v solzah sem, toliko smo si želeli milijon, hvalaaaaaaa Slovenija! Letošnja akcija je bila ekstremna, razburljiva in ljubezniva! Najtežja stvar je bil dež, dež in še enkrat dež, najlažja stvar pa je bila Strma reber. Za deseto akcijo Deželak Junak bi rad, da se ne neha, da gremo tudi naslednjič na pot, da naredimo nekaj lepega za naše otročke, hočem it dalje! Je težko, ampak jaz imam rad to ekipo, zvija me, ampak se vedno poberem. Vztrajaš, tudi ko je najtežje, samo greš, za otročke greš,« je dejal presrečni Deželak, ki se je po razglasitvi in čustvenih objemih, tradicionalno vrgel v morje in poskrbel za popoln ter osvežilni zaključek akcije.

Za ekipo Deželaka Junaka je deset dni naporne poti, skoraj 700 prevoženih kilometrov, veliko bolečin v mišicah, številne kaplje dežja in potu. In po zaslugi celotne Slovenije bodo radijci tudi letos poskrbeli, da bo čimveč otrok poleti čofotalo na morju iz uživalo na zasluženih počitnicah.