Razvoj SA-ŠA regije v luči globalnih trendov

Britansko-slovenska gospodarska zbornica pripravlja v petek, 11. oktobra, med 9. in 11. uro, skupaj s SPIRIT Slovenija, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Mestno občino Velenje, Savinjsko-šaleško gospodarsko zbornico in Saša inkubatorjem v Vili Bianci dogodek Čaj z razlogom: Razvoj Savinjsko-šaleške regije v luči globalnih trendov. Na dogodku bodo predstavili primere dobrih praks iz Združenega kraljestva: Transformacijo rudniškega mesta Chesterfield, DMT GROUP, Abandoned Mine Methan, nato pa bo sledila okrogla miza z naslovom Razvoj Savinjsko-šaleške regije v luči globalnih trendov. Goste na dogodku bo nagovorila nj. eks. Sophie Honey, britanska veleposlanica v Sloveniji, sodelovali pa bodo tudi: podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol, direktor Programa hladilno zamrzovalnih aparatov v Skupini Gorenje dr. Blaž Nardin, direktor Premogovnika Velenje mag. Ludvik Golob, direktor Termoelektrarne Šoštanj Mitja Tašler in direktor Plastike Skaza Bart Stegeman.

Novi svetovni trgovinski odnosi in okoljski trendi narekujejo spremembo usmeritve tudi v Savinjsko-šaleški dolini. S sodelujočimi se bomo pogovarjali o izvozu slovenskih podjetij, prehodu na druge vire energije in razvoju turizma. Dotaknili se bomo tudi Brexita in njegovega vpliva na britansko-slovenske odnose.

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku, zagotovljeno bo tolmačenje v angleščino.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je potrebna predhodna prijava na povezavi: https://event.meetpoint.si/bscc-twr-velenje/Prijava%20z%20obrazcem.