Razlike nas bogatijo

Velenje, 26. februarja – V Kulturnem domu Velenje je v nedeljskem popoldnevu pred polno dvorano otrok in odraslih skozi igro, petje in ples zasijala drugačnost. Oder velike dvorane so namreč zavzeli pajek, mravljica, žaba, želva in Mojca ter njene plesalke, ki so z družinskim muzikalom Vsi tako drugačni prinesli sporočilo s srčno noto za vse generacije: »Svet je čudovit zaradi razlik, ki nas bogatijo. Drugačnost, strpnost in enakost so življenjska vodila, ki jih potrebujemo prav vsi vsak dan.«
Ideja za zgodbo družinskega muzikala se je Mojci Robič, plesalki, koreografinji, učiteljici plesa in vodji plesne šole Spin, ki že 25 let skrbi za plesni pridih Šaleške doline, porodila že pred časom. Takrat je že nastal tudi omenjeni muzikal, ki je navdušil gledalce, nato pa je vmes posegla korona.
Po idejni zasnovi Mojce Robič je scenarij za muzikal napisala Klavdija Dovečer. »Izbrali sva pesmice in spisala je res super scenarij,« je povedala plesalka, ki je muzikal z ekipo pregnetla in nadgradila, tudi tokrat pa je k sodelovanju povabila pestro zasedbo. »V prejšnji sezoni smo sodelovali bolj kot ne s Kajetanom Čopom, tokrat je vlogo režiserke in dramaturginje prevzela Alice Čop. Povabila sem tudi svoje plesalke Plesne šole Spin. Na avdiciji smo izbrali ekipo igralk in skupaj nas pleše in poje kar 21.
V ozadju vsega tega so še oblikovalec scene Boštjan Majcen, Peter in Matija Marinšek, ki skrbita za fotografijo, Marko Marinšek je oblikoval vizualno podobo, brez Joce Kumer in Nevenke Podpečan naše plesalke ne bi zmogle tako hitrega preoblačenja. Festival Velenje je bil pripravljen iti v koprodukcijo z nami. Brez njih bi težko vse to postavili na oder,« je ekipo predstavila Mojca, vesela, da je po predstavi prejemala številne čestitke za odlično predstavo.