Razglasili najboljše športnike Velenja

Velenje – Včeraj popoldne so v atriju Galerije Velenje pripravili sprejem, na katerem so razglasili najboljše velenjske športnike v letu 2019.

Kot je bilo pričakovati, je postala najboljša športnica leta 2019 Janja Garnbret, ki je lani nanizala vrsto izjemnih dosežkov in ki je z velikimi upi na uspeh na olimpijadi stopila tudi letošnje leto. Žal je virus vse postavil na glavo, a upanje tudi na to medaljo ostaja enako. Najboljši športnik leta 2019 je postal nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik, ki že lovi najboljše v tej disciplini. Ekipa leta 2019 je Rokometni klub Gorenje Velenje, ki s skrbnim načrtovanjem in delom ter uspehi, ki jih dosega (čeprav z letošnjo uvrstitvijo, zaradi prekinjenega prvenstva niso zadovoljni) ostaja najpomembnejši in najbolj prepoznaven klub v Šaleški dolini.

Najboljši športnik invalid je strelec Franček Gorazd Tiršek (med drugim si je nagrado za najboljšega prislužil s tretjim mestom z zračno puško stoje na svetovnem prvenstvu v Avstraliji), najboljša športnica invalidka pa je postala plavalka Anja Golčer, ki je poleg drugih uspehov odlično nastopila na specialni olimpijadi. Velenjskim športnicam in športnikom sta za vrhunske uspehe čestitala podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.