Razgibali bodo lokalno metal sceno

1. aprila se obeta melodično razgiban koncert v eMCe placu v Velenju – Nastopili bodo Inmate, Zaria in Samperium

Velenjska metal skupina Inmate, ki je leta 2020 nastopila na EMI in v času epidemije izdala peti studijski album The Salt, se pripravlja na koncert, ki ga organizira društvo Železni aktivizem 1. aprila v eMCe placu. Gre za nekoliko bolj melodično razgiban koncert, na katerem bodo nastopile tri odlične metal skupine. Poleg Inmate bosta nastopili še skupina Zaria iz Medvod in Samperium iz Tolmina.

Inmate imajo v svojem večletnem ustvarjanju za seboj veliko koncertov po Sloveniji in tujini. V letih delovanja so napredovali v zvoku in glasbeni usmeritvi, lahko se pohvalijo tudi z izredno dovršenim odrskim nastopom. Njihove skladbe so še vedno melodične, udarne in agresivnih ritmov. Osebno izpovedna lirika pa je stalnica njihovih skladb, čeprav ostajajo metalci.

Bobnar skupine Jure Grudnik je prepričan, da se bodo tudi na aprilskem koncertu maksimalno potrudili. »Predstavili bomo vse aktualne skladbe z naših petih plošč, mogoče tudi kakšno novo, saj prihodnje leto načrtujemo izid šestega albuma, letos pa tudi izid kakšne nove skladbe in videospota,« pove Grudnik, ki obljublja, da bodo tudi na poletnem festivalu MetalDays na Visti odigrali nekaj novih pesmi s prihajajočega albuma.