Rajevec zapustil Rudar

Velenje, 27. junija – Igralci Rudarja so manj kot tri tedne pred začetkom nove ligaške sezone ostali brez trenerja. Srbski strateg Milovan Rajevac je po desetih dnevih končal sodelovanje s knapi, saj je v nedeljo sprejel nov mednarodni izziv, postal je selektor alžirske nogometne reprezentance.

16. julija v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije rudarje čaka tekma s Krškim.  Vsaj za zdaj kaže, da bodo Velenjčani, ki so minulo sezono končali na sedmem mestu v prvenstvu, tekmo s Krškim odprli brez pravega trenerja s polnimi pooblastili.

V novi sezoni na klopi rudarjev ne bo strokovnjaka z dolgoletnimi mednarodnimi izkušnjami in uspehi, s katerim so se smelo začeli pogledovati celo po vrhu slovenskega nogometa, kar pa je bil račun brez krčmarja. Rajevac, ki so ga v Velenju, 15. junija predstavili kot novo, zelo zvenečo trenersko okrepitev, je s knapi na klopi opravil del priprav na novo sezono, ter se tako hitro, kot je prišel, tudi poslovil.

Dvainšestdesetletni Rajevac je največ mednarodne pozornosti požel kot selektor Gane, s katero se je na svetovnem prvenstvu v južnoafriški republiki leta 2010 prebil vse do četrtfinala in končnega sedmega mesta.