Raj za dopustnike, pekel za tekmovalce in tekmovalke

Z Brino Skornšek iz Lokovice smo govorili o sodelovanju v resničnostnem šovu Survivor na Filipinih. Survivor je najekstremnejši resničnostni šov na svetu, v katerem se dve skupini ljudi borita za obstanek v surovi naravi, vendar samo eden od tekmovalcev lahko zmaga in osvoji 50 tisoč evrov. Med 20 udeleženci iz Slovenije, ki so na Filipinih preverjali meje svoje vzdržljivosti, je bila tudi 31-letna Brina Skornšek, kozmetičarka iz Lokovice pri Šoštanju: mamica dveh sinov, strastna tekačica, ki se je začela z atletiko ukvarjati pri 27 letih, pred tem je bila že gasilka, tabornica, ribička, igrala je tenis, preizkusila se je v gimnastiki, v pevskem zboru, obiskovala je glasbeno šolo, trenirala odbojko, je predsednica Športne zveze Šoštanj.

Je pričakovala morda zmago? Pričakovala je, da bo vzdržala do združitve skupin, smo izvedeli. A ker je bila že na samem začetku med telesno šibkejšimi in ker njeni skupini tudi v borbi za hrano ni šlo najbolje, posledice tega pa je najbolj občutila prav ona, je vedela, da prav dolgo njeno telo vseh naporov ne bo vzdržalo.  Ker so ji telesne zaloge pošle, je namesto pice prejela infuzijo in glukozo v žilo. Ko se je »sestavila«, se je zavedla, po kaj je prišla na Filipine in si znova rekla, da se ne bo predala, dokler je ne izločijo.

»Trikrat mi je bilo v 15 dneh sodelovanja na šovu najtežje, vedno pa so bili ti trenutki povezani s hrano. Če bi skupina zmagala vsaj takrat, ko so bile za nagrado pice, bi se najbrž obrnilo drugače. Tako so dišale, da so se mi cedile sline, kolikor sem jih še imela. Čeprav so bila pravila igre jasna, sem resno razmišljala, da bi se »nabasala« z njimi. Iz ust mi hrane najbrž zmagovalci igre ne bi iztrgali. Tudi udeležencem šova se je na začetku zdelo čudovito, po 13 dneh, ko si lačen in se ti o hrani že blede, pa si z mislimi doma in ugotavljaš, da je tam lepo. Čeprav sem šov zapustila kot peta tekmovalka v svoji skupini, sem z nasmehom odšla. Vedela sem, da odhajam domov, kjer se bom najedla.«

Celoten pogovor si preberite v Našem času, številka 41, ki je izšel danes!