“Račun je plačal Rok Snežič. Izvora denarja nismo preverjali.”

Kako lahko Rok Snežič plačuje več tisoč evrov za jumbo plakate, če nima bančnega računa, uradno pa je brez omembe vrednega premoženja in prihodkov? To se sprašujejo na portalu Necenzurirano.si.

Pred prihajajočimi državnozborskimi volitvami bodo imele pomembno vlogo tudi marketinške agencije, ki za politične stranke in njihove podpornike tržijo oglasni prostor. Te očitno sploh ne preverjajo, od koga prejmejo denar. Prav tako jih ne zanima, ali obstaja sum, da denar izvira iz kaznivih dejanj.

Tako so Slovenijo pred tedni preplavili veliki jumbo plakati, na katerih je fotografija vinjenega poslanca Levice Mihe Kordiša s pripisom: “Si Slovenija to zasluži? KUL poslance.” Naročil jih je davčni svetovalec Rok Snežič. Takšnih plakatov je bilo deset in to na najbolj prometnih lokacijah ob avtocestnem križu. Ob tem je ključno vprašanje, kdo je v resnici plačal več tisoč evrov vreden račun za oglaševanje. Že pred časom smo namreč razkrili, da Snežič nima bančnega računa, uradno pa ni lastnik nobenega omembe vrednega premoženja, čeprav vozi avtomobile luksuznih blagovnih znamk. Od podjetja, ki ga vodi njegova soproga Klavdija Snežič, prejema mesečno plačo v višini 373,62 evrov in to v gotovini. Že leta pa se uspešno izogiba plačilu več kot pol milijona evrov davčnega dolga.

Toda, kot nam je potrdil direktor in lastnik ene od oglaševalskih agencij, ki je objavila provokativne jumbo plakate, je bil njihov plačnik prav Snežič. Kako je to mogoče?

“Od gospoda Roka Snežiča smo dobili povpraševanje za objavo manjšega števila oglasov. Glede na stanje na terenu in razpoložljive površine smo izvedli oglaševanje na dveh reklamnih panojih za obdobje enega tedna, ob avtocestnem križu. Sami smo zaznali, da se je oglas pojavil tudi pri drugih ponudnikih zunanjega oglaševanja,” nam je pojasnil Primož Kapus iz agencije Amicus, ki sodi med največje ponudnike oglaševanja v državi. “Naročnik in plačnik oglasa je gospod Rok Snežič, kateremu smo izstavili račun,” je poudaril.