Pustne zabave vabijo

SAŠA regija, 8. februarja – Že vse od prejšnje srede potekajo tu številna pustovanja. Šoštanjčani so svoj tradicionalni že 63 pustni karneval pripravili v soboto. Znova so navdušili, postajajo pa vse pomembnejši v Združenju evropskih karnevalskih mest.
Najdlje že pustujejo v Mozirju, kjer je pust trške pravice prevzel v sredo. Ta običaj gojijo že od davnega leta 1891. Danes bodo pustovanje nadaljevali z »ofiranjem« od hiše do hiše.
Osrednja prireditev pa bo na jutrišnji pustni torek. Začelo se bo z jutranjo budnico ansambla Boj se ga, temu bo sledil prevzem občinske oblasti, pa »pošlihtanje« gospodarstva v občinah Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji ter Ljubno, popoldanski del pustnega torka pa bo zaznamoval mednarodni karneval na trgu v Mozirju.
Letošnje pustno rajanje za otroke v Velenju pa bo tudi na pustni torek v Rdeči dvorani od 17. do 19. ure. Letošnja novost bo pustna povorka. Tako se bodo pustne šeme zbrale ob 16.30 na Titovem trgu, se posladkale z brezplačnim krofom in krenile proti dvorani, kjer jih bo pričakal DJ Mrki.