Pumptrack poletje s slovenskimi deskarji

Velenje, 25. julija – Smučarska zveza Slovenije – panoga za deskanje na snegu – je v juliju pripravila serijo dogodkov za mladino na izbranih pumptrack poligonih v petih različnih mestih. V sklopu projekta Pumptrack poletje s slovenskimi deskarji so tako v ponedeljek kot prvo mesto obiskali Velenje. Otroci so se lahko na in ob pumptracku seznanili z različnimi športi na deskah in nadgradili svoje znanje ter ga nato prikazali tudi na tekmovanju.

»V Velenju smo začeli z otroškim oziroma mladinskim programom, ki zajema animacijske aktivnosti in tekmovanja za najmlajše. Postavili in predstavili smo našo umetno površino, po kateri lahko otroke na deskah vlečemo čez objekte, da dobijo občutek za deskanje po snegu, zraven pa smo postavili tudi poligon za ravnotežje. Dogodek zaključujemo s tekmo – vožnjo po pumptracku. Vsi, ki se odzovejo in tekmujejo, so, ne glede na doseženo mesto, nagrajeni s simbolično nagrado. Ne gre namreč toliko za tekmovanje, temveč za to, da predstavimo te športe, oživimo poletno delo z otroki in promoviramo športno udejstvovanje in zdravo življenje,« je povedal Bojan Poljanšek, vodja panoge za deskanje na snegu, ki dodaja, da želijo s takšnimi aktivnostmi in dogodki otroke seznaniti z aktivnostmi zveze in jih povabiti tudi na različne delavnice in programe za deskanje na snegu, ki jih bodo izvajali v zimskem času. »Morda pa se tudi pri vas v Velenju skriva kakšno seme za vrhunskega športnika – deskarja, kot je na primer Gloria Kotnik.«

»Snowboarding je eden izmed paradnih konjev naše športne zveze, nazadnje smo dobili bronasto medaljo na olimpijskih igrah z Glorio Kotnik, in verjamem, da bi se lahko tudi zaradi tega nad tem navdušilo čim več otrok,« pa je ob dogodku dejala Katka Geršak iz Športne zveze Velenje. Ob tem je poudarila tudi, da je izredno pomembno, da nacionalne panožne zveze na takšne načine sodelujejo z lokalnimi zvezami in vključijo tudi lokalne zveze in klube, saj na tak način skupaj privabijo tudi čim več ljudi.

Na dogodku se je predstavljalo in sodelovalo tudi društvo ubranih športov Duša. Pri slednjih so si lahko otroci izposodili opremo in se preizkusili v skejtanju. Ob tem so člani društva promovirali tudi njihove delavnice »Pejt na skejt«, ki jih izvajajo vsako sredo ob 17. uri v Skateparku ob Rdeči dvorani.